Psychiater

In Nederland is euthanasie bij wet geregeld. Expertisecentrum Euthanasie wil op een zorgvuldige en zorgzame wijze een bijdrage leveren aan de praktijk van de Euthanasiewet. Wij vinden dat iedereen die ondraaglijk en uitzichtloos lijdt én een euthanasieverzoek heeft, recht heeft op een zorgvuldig onderzoek naar deze euthanasiewens. Bij voorkeur vindt dit onderzoek plaats door de behandelend arts, zo nodig met onze hulp. Als dat niet kan, biedt Expertisecentrum Euthanasie een vangnet. Altijd binnen de kaders van de wet, altijd zorgvuldig & zorgzaam.

Expertisecentrum Euthanasie heeft een kantoor in Den Haag.
Ruim 20 medewerkers voeren er het organisatiebeleid uit en zorgen ervoor dat de ambulante teams hun werk goed kunnen doen. Onze ambulante teams, bestaande uit een arts of psychiater en een verpleegkundige, zijn in heel Nederland werkzaam. In de afgelopen paar jaar is het aantal ambulante teams hard gegroeid. Inmiddels zetten circa 75 ambulant artsen en psychiaters en 75 ambulant verpleegkundigen zich in voor het werk van Expertisecentrum Euthanasie.

Ondanks deze groei zijn wij nog altijd op zoek naar:
 

Psychiaters (8-24 uur, flexibel in te plannen)
 

Als psychiater bij Expertisecentrum Euthanasie verleen je kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg. Samen met een verpleegkundige onderzoek je de euthanasiewens van psychiatrisch patiënten, nadat de indicatie voor het doen van nauwgezet onderzoek naar deze wens is gesteld. In het proces wat resulteert in deze indicatiestelling heb je als psychiater een consultatieve rol voor onze casemanagers. Soms beoordeel je in deze fase papieren dossiers. Een groot deel van de psychiatrisch patiënten wordt op een triage-spreekuur door een van onze psychiaters gezien. In de onderzoeksfase krijg je alle tijd die nodig is om de veelal complexe hulpvragen te kunnen beoordelen.

HOE WIJ WERKEN

Expertisecentrum Euthanasie werkt binnen de wettelijke kaders van de euthanasiewet. Artsen, psychiaters en verpleegkundigen die zich inzetten voor Expertisecentrum Euthanasie werken vanuit huis en geven zelf aan wanneer en hoeveel patiënten zij toegewezen willen krijgen. Het gaat daarbij doorgaans om patiënten die in de regio van het huisadres van de medewerker woonachtig zijn. Per patiënt wordt een ambulant team samengesteld, dat bestaat uit een arts of psychiater en een verpleegkundige van Expertisecentrum Euthanasie. De samenstelling van het team kan per patiënt verschillen. Het ambulante team legt visites af aan patiënten om het euthanasieverzoek te bespreken en te onderzoeken. De resultaten van het onderzoek worden getoetst aan de criteria uit de euthanasiewet. Als blijkt dat de arts aan de criteria van de wet kan voldoen, kan euthanasie worden gegeven. Binnen onze organisatie heerst een open cultuur en zijn collega’s in hoge mate bereid om elkaar te ondersteunen in deze beoordelingen.

WAT WIJ VRAGEN

  • Geldige BIG registratie als psychiater;
  • Ruime relevante praktijkervaring;
  • Affiniteit met de doelstellingen van Expertisecentrum Euthanasie;
  • Sterke communicatieve en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en in staat zijn emotioneel belastende gesprekken te voeren;
  • In hoge mate in staat om zelfstandig en in teamverband te kunnen functioneren;
  • Besluitvaardig, doortastend en initiatiefrijk zijn.

WAT WIJ BIEDEN

Je komt te werken in een professionele organisatie met een prettige sfeer. De werkzaamheden vinden in jouw regio plaats, evenals de regiobijeenkomsten inclusief intervisies, welke 4 keer per jaar worden georganiseerd. Daarnaast worden 2 studiedagen per jaar in het midden van het land gepland. Deze studiedagen worden gezien als werktijd en accreditatie zal worden aangevraagd. Voordat je bij ons start, volg je eerst een geaccrediteerde meerdaagse starterstraining. We bieden in eerste instantie een 0-urencontract aan voor 9 maanden. Bij wederzijdse tevredenheid volgt een overeenkomst voor onbepaalde tijd met een vast aantal uren per week. Wil je meer weten over Expertisecentrum Euthanasie, raadpleeg dan onze website: www.expertisecentrumeuthanasie.nl.

INTERESSE?

Heb je interesse in deze functie, dan ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Regiomanager Zuid, Linda Hageman tel. 06-12714762,  Regiomanager Noord-Oost a.i., Kees van Lambalgen tel. 06-20837384 of Regiomanager West, Maaike van Os tel. 06-30917283

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie